Maisto Saugos Seminaras

Tecnológico de Monterrey (Educación Continua Presencial)

Programos aprašymas

Oficialus aprašymas

Maisto Saugos Seminaras

Tecnológico de Monterrey (Educación Continua Presencial)

Trukmė 48 val

Bendrasis tikslas:

Traukinio valdymo lygio darbuotojai bendrovių pirminiame sektoriuje ir Maisto produktų perdirbimas Maisto saugos, siekiant užtikrinti, kad jie nekenkia vartotojų sveikatai.

naudos:

Ji įgyja žinių, kad bendrovė galėtų atskirti save į maisto tvarkymo su šia išvada rinkos nišas su aukšta pridėtine verte.

Siekiama:

QFB absolventai, mitybos ir maisto, biologija.

sąlyga:

preliminariai užpildyta laipsnį.

turinys:

Maisto grandinės modulis 1: kokybė ir saugumas

darbotvarkė

  • 1.1. maisto grandinės
  • 1.1.1. Pasaulinis apžvalga maisto gamybai.
  • 1.1.2. Maisto nuo lauko iki stalo.
  • 1.1.3. Svarba saugai pasaulio maisto prekyboje.
  • 1.2. Koncepcijos kokybės ir maisto saugos
  • 1.2.1 svarba kokybės ir maisto saugos.
  • 1.2.2 Pridėtinės sauga - mityba.
  • 1.2.3 mitybos indėlis.
  • 1.3. Higienos ir maisto tikrinimas
  • 1.3.1 sąvokos ir apibrėžimai.
  • 1.3.2 sveikatos tikrinimo metodika.
  • 1.3.3 Klasifikavimas maistu susijusių įstaigų.
  • 1.3.3.1. Pirminės gamybos įmones.
  • 1.3.3.2. Maisto apdorojimo įrenginiai.

Modulis ilgis: 8 valandos

2 modulis maistą plintančios ligos (ETA)

Atpažinti veiksnius, kurie gali sukelti per maistą plintančios ligos įgyvendinti prevencines priemones.

darbotvarkė

  • 2.1 Apibrėžimas ir klasifikacija ETA
  • 2.2 infekcijų ir apsinuodijimo maistu
  • Bakterijos 2.2.1.
  • 2.2.2 virusas.
  • 2.2.3 pirmuonys ir helmintų.
  • 2.2.4 grybų.
  • 2,3 apžvalga ETA
  • 2.3.1. Simptomatiką ETA.
  • 2.3.2 Pagrindiniai maisto produktai, besiverčiantys maistą plintančios ligos.
  • 2.3.3 rizikos veiksnių.
  • 2.3.4 prevenciniai veiksmai.
  • 2.4 epidemiologija ETA
  • 2.4.1 Vidaus ir tarptautinis.
  • 2.4.2 socialinį ir ekonominį poveikį.
  • 2.4.2.1 Poveikis pažeidžiamoms grupėms.
  • 2.4.2.2 Nuostoliai visuomenės sveikatos išlaidas. Sulaikymo ir atmetimas maisto prekybos metu

Modulis ilgis: 8 valandos

3 modulis Kokybės užtikrinimas ir maisto sauga

Suprasti ir interpretuoti pagrindines sudedamąsias kokybės valdymo sistemą, maisto saugos ir jų įgyvendinimo svarbą.

darbotvarkė

  • 3.1 Procedūros higienos užtikrinti maisto saugą
  • 3.1.1 Personalo higiena.
  • 3.1.2 Maisto apsauga nuo užteršimo.
  • 3.1.3 Valymas paviršių, indai ir įranga, kuri liečiasi.
  • 3.1.4 tvarkymas valymo priemonės.
  • 3.1.5 Dezinfekcijos srityse produkto kūrimo.
  • 3.1.6 Darbas su cheminėmis medžiagomis.
  • 3.1.7 atliekų šalinimo ir likučių.
  • 3.1.8 mikrobiologinės rizikos vertinimas
  • 3.2 Sistemos Kokybės užtikrinimas
  • 3.2.1. Geros žemės ūkio praktikos (GAP).
  • 3.2.1 geros gamybos praktikos (GGP)
  • 3.2.2 Rizikos veiksnių analizės ir svarbiųjų valdymo taškų (HAPPC).
  • 3.2.3 Standartinės veiklos procedūros (SVP).
  • 3.2.4 Standartinės veiklos procedūros sanitarijos ir priežiūra (POES).
  • 3.2.5 NOM-251-SPP-2009
  • 3.2.6 Atsekamumas ir maisto produktų atsekamumas.

Gyvenimas modulis: 12 valandų

Modulis 4 teisės aktus ir institucijas, skirtas kokybės užtikrinimo ir maisto saugos

Atidesni apie teisinę ir institucinę padėtį mūsų šalyje, susijusios su kokybės ir maisto saugos, iš tarptautinės teisės perspektyvos.

darbotvarkė

  • 4.1. Institucijų pastangas tarptautiniu lygiu (4 val)
  • 4.1.1. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).
  • 4.1.1.1. PSO Penki raktai į saugesnį maistą.
  • 4.1.2. Jungtinių Tautų Organizacija maisto ir žemės ūkio (FAO)
  • 4.1.3 komitetas Pasaulio maisto saugumas (CFS).
  • 4.1.4 Codex Alimentarius komisijos (ŠMC).
  • 4.1.5 Jungtinis FAO / PSO maisto standartų programos.
  • 4.1.6 Maisto ir vaistų administracija (FDA).
  • 4.1.7 Pan American institutas Maisto apsaugos (INNPPAZ).
  • 4.1.8 Pasaulio prekybos organizacija (PPO).
  • 4.1.8.1 susitarimas dėl techninių prekybos kliūčių (TBT).
  • 4.1.8.2 Susitarimas dėl sanitarinių ir fitosanitarinių priemonių (SFS) taikymo.
  • 4.2 Institucinė pastangų nacionaliniu lygmeniu
  • 4.2.1 Federalinė komisija apsaugos nuo sanitarinę riziką (COFEPRIS).
  • 4.2.2 Nacionalinė sveikatos tarnyba, maisto saugos ir kokybė (SENASICA).
  • 4.2.3 Nacionalinės visuomenės sveikatos institutas (INSP).
  • 4.2.4 Nacionalinės epidemiologinės priežiūros sistemos (MOH).
  • 4.2.5 institutas epidemiologinės diagnostikos ir Reference (Indrė).

Modulis ilgis: 8 valandos

5 modulis metodai aptikti ir kontrolės mikrobiologinės ir cheminės maisto teršalų

Rašymas pagrindinius principus, kuriais pagrindiniai metodai aptikti ir kontroliuoti teršalų grindžiamus maisto ir matosi pagrindinių prašymų šių metodų, pabrėžiant jos naudojimo pranašumus ir savo potencialą nustatymo ir kontrolės maisto teršalų ir jos sukelto poveikio visuomenės sveikatai politikos vyriausybinių agentūrų.

darbotvarkė

  • 5.1. Metodai ligos sukėlėjų nustatymo maisto produktuose
  • 5.1.1. Istorija sveikatos mikrobiologijos.
  • 5.1.2. Mikrobiologiniu laboratoriniai reikalavimai.
  • 5.1.3. Įranga.
  • 5.1.4. Medžiagos.
  • 5.1.5. Aplinkoje.
  • 5.1.6. atranka
  • 5.1.7. Diagnostikos metodai nuoroda.
  • 5.1.8. Alternatyvūs metodai diagnozę.
  • 5.2. cheminės, fizinės ir biologinės metodai kontroliuoti patogeninių mikroorganizmų

Gyvenimas modulis: 12 valandų

Ši mokykla siūlo tokias studijų programas:
  • Ispanų


Paskutinį kartą atnaujinta February 14, 2018
Trukmė ir kaina
Šis kursas yra Campus based
Start Date
Pradžia
Liepa 2018
Kov 2019
Duration
Trukmė
48 valandos
Ištęstinės
Dieninės
Price
Kaina
22,411 MXN
Locations
Meksika - Culiacan
Pradžia: Kov 2019
Galutinis paraiškų davimo terminas Susisiekti su mokykla
Pabaigos data Susisiekti su mokykla
Meksika - Monterėjaus
Pradžia: Kov 2019
Galutinis paraiškų davimo terminas Susisiekti su mokykla
Pabaigos data Susisiekti su mokykla
Meksika - Oachaka
Pradžia: Liepa 2018
Galutinis paraiškų davimo terminas Susisiekti su mokykla
Pabaigos data Susisiekti su mokykla
Meksika - Zapopan
Pradžia: Kov 2019
Galutinis paraiškų davimo terminas Susisiekti su mokykla
Pabaigos data Susisiekti su mokykla
Dates
Liepa 2018
Meksika - Oachaka
Galutinis paraiškų davimo terminas Susisiekti su mokykla
Pabaigos data Susisiekti su mokykla
Kov 2019
Meksika - Monterėjaus
Galutinis paraiškų davimo terminas Susisiekti su mokykla
Pabaigos data Susisiekti su mokykla
Meksika - Zapopan
Galutinis paraiškų davimo terminas Susisiekti su mokykla
Pabaigos data Susisiekti su mokykla
Meksika - Culiacan
Galutinis paraiškų davimo terminas Susisiekti su mokykla
Pabaigos data Susisiekti su mokykla