Kulinarijos menų taikomosios mokslų asociacija
Wallace State Community College
Pagrindinė informacija
Universiteto vieta
Hanceville, Jungtinės Amerikos Valstijos
Kalbų studijos
Anglų kalba
Studijų formatas
Stovykloje
Trukmė
4 semesters
Tempas
Dieninės
Mokestis už mokslą
USD 18 624 / per year
Galutinis paraiškų davimo terminas
Susisiekti su mokykla
Anksčiausia pradžios data
May 2024
Įvadas
Siūlomas apdovanojimo pažymėjimas (4 semestrai)
Apie programą
Virėjai, virėjai ir maisto ruošimo darbuotojai įvairiuose restoranuose ir kitose maitinimo įstaigose ruošia, gardina ir gamina įvairiausius maisto produktus. Virėjai ir virėjai kuria receptus ir ruošia patiekalus, o maisto ruošimo darbuotojai skutinėja ir pjausto daržoves, pjausto mėsą, ruošia paukštieną ir atlieka kitas pareigas, pavyzdžiui, palaiko švarias darbo vietas ir stebi orkaitių bei viryklių temperatūrą.
Virėjai gali koordinuoti virtuvės darbuotojų darbą, tiesiogiai pasiruošti patiekalams, nustatyti patiekalų dydžius, planuoti meniu, užsisakyti maisto atsargas ir prižiūrėti virtuvės darbus, siekiant užtikrinti vienodą maistą ir pristatymą.
Wallace State Community College","author_url":"","source":""}" alt="155632_155598_45731808512_3e543a2169_k.jpeg" />
Be restoranų ir kavinių, bakalėjos ir specialiosios maisto parduotuvės naudoja virkus, virėjus ir maisto ruošimo darbuotojus, kad galėtų parengti receptus ir paruošti patiekalus, kuriuos klientai galėtų atlikti.
Kai kurie virėjai ir virėjai pradeda verslą kaip maitinimo įstaigos ar asmeniniai virėjai arba jie atidaro savo restoraną. Kiti tampa instruktoriais kulinarijos mokymo programose.
Kulinarinio meno studijų kursas siūlo organizuotą, specializuotą mokymosi patirtį, apimančią teoriją, laboratoriją ir parduotuvių patirtį, nes jos susijusios su mityba, planavimu, parinkimu, pirkimu, konservavimu, paruošimu ir tiekimu maistui ir maisto produktams. Į šią programą įeina įvairių maisto produktų ir jų maistinių vertybių tyrimas, maisto perdirbimo, maisto gaminimo, sandėliavimo įrangos, sanitarinių sąlygų tvarkymas maisto produktuose ir valdymas. Instrukcijoje bus pabrėžiama mitybos ir kiekio maisto paslaugų veikla komercinėse maisto paslaugų įmonėse.
Wallace State Community College","author_url":"","source":""}" alt="155633_155599_43964666040_b8782535e0_k.jpeg" />
Karjeros perspektyva
Tikimasi, kad iki 2014 m. Darbo vietų viršūne virėjai, virėjai ir maisto ruošimo darbuotojai turės daugybę. Užimtumo augimą skatins gyventojų skaičiaus augimas, namų ūkių pajamos ir laisvalaikis, leidžiantis žmonėms dažniau pasimėgauti ir atostogauti. 2012 m. Gegužės mėn. Virėjai ir virėjai pradėjo vidutiniškai uždirbti 42,480 dolerius, o didžiausias 10 proc. Uždirbo daugiau nei 74 120 dolerių per metus. (Šaltinis: JAV Darbo departamento darbo biuro darbo statistika)
Wallace State Community College","author_url":"","source":""}" alt="155634_155600_edit_45782001361_3ef091e3a8_k.jpeg" />
Galerija
KARJEROS GALIMYBĖS
Virėjai gali koordinuoti virtuvės darbuotojų darbą, vadovauti patiekalų ruošimui, nustatyti porcijų dydžius, planuoti valgiaraščius, užsakyti maisto atsargas, prižiūrėti virtuvės veiklą, kad būtų užtikrinta vienoda patiekalų kokybė ir pateikimas.
Be restoranų ir kavinių, bakalėjos ir specializuotose maisto parduotuvėse dirba virėjai, virėjai ir maisto ruošimo darbuotojai, kurie kuria receptus ir gamina maistą klientams.
Kai kurie šefai ir virėjai užsiima viešojo maitinimo ar asmeninio virėjo veikla arba atidaro savo restoraną. Kiti tampa kulinarijos mokymo programų instruktoriais.
Numatoma, kad iki 2014 m. bus daug laisvų virėjų, virėjų ir maisto ruošimo darbuotojų. Užimtumo augimą skatins didėjantis gyventojų skaičius, namų ūkių pajamos ir laisvalaikis, leidžiantis žmonėms dažniau pietauti ir atostogauti. Vidutinis virėjų ir vyriausiųjų virėjų metinis uždarbis 2012 m. gegužės mėn. buvo 42 480 USD, o didžiausias 10 procentų uždirbo daugiau nei 74 120 USD per metus. (Šaltinis: JAV darbo departamento darbo statistikos biuras)