Mitybos ir maisto paslaugų valdymo diplomas
Fanshawe College
Pagrindinė informacija
Universiteto vieta
London, Kanada
Kalbų studijos
Anglų kalba
Studijų formatas
Stovykloje
Trukmė
2 years
Tempas
Dieninės
Mokestis už mokslą
CAD 8 632 *
Galutinis paraiškų davimo terminas
Susisiekti su mokykla
Anksčiausia pradžios data
Susisiekti su mokykla
* bendras mokestis tarptautiniams studentams už kadenciją; faktinės išlaidos dar tikslinamos
Stipendijos
Ištirkite stipendijų galimybes, kurios padės finansuoti savo studijas
Įvadas
Mitybos ir maisto paslaugų valdymo apžvalga
Jei aistringai domitės dietologija, maisto ir mitybos valdymu bei kitų treniravimu, galite tapti maisto paslaugų lyderiu turėdami šį dvejų metų mitybos ir maisto paslaugų valdymo diplomą. Ši programa skirta gurmanams, norintiems sužinoti daugiau apie mitybos mokslą, ir yra puiki proga tiems, kurie nori tęsti sveikatos priežiūros ir kitų susijusių maisto paslaugų karjerą.
Šios maisto ir mitybos valdymo programos studentai lavins įgūdžius:
- Maisto gamyba kiekiu
- Mitybos ir dietos terapija
- Mitybos mokslas
- Vadovavimas
- Finansų valdymas
- Žmogiškieji ištekliai
Mokydami klasėje ir stažuodamiesi, studentai sužinos, kaip ilgalaikės priežiūros įstaigos, senelių namai, ligoninės, dienos priežiūros centrai, mokyklų valgyklos ir komercinis maitinimas, pavyzdžiui, oro linijų maisto paslaugos, teikia pacientams, gyventojams ir klientams maistingą maistą.
Absolventų įgyti pareigybių pavadinimai:
- Mitybos vadybininkas
- Maisto paslaugų vadovas
- Dietos vadovas
- Dietologas technikas
- Mitybos specialistas
- Palaikymo tarnybos direktorius
- Maisto paslaugų patarėjas
Pasiruoškite naudingai karjerai maisto ir mitybos valdymo srityje!
Baigęs du Ontarijo kolegijos pažymėjimus: kulinarinių įgūdžių sertifikatą ir mitybos bei maisto paslaugų valdymo diplomą;
- Baigęs kokybišką išsilavinimą šioje Kanados mitybos valdymo draugijos (CSNM) akredituotoje programoje;
- Tapkite lyderiu mokydamiesi ir dėstydami dėstytojams, turintiems praktinės patirties ir žinių apie mitybos mokslus, meniu planavimą, maisto gamybą ir vadovaujant komandoms;
- Įgykite praktinės patirties ir verslo įgūdžių dirbdami penkių savaičių praktikoje dirbdami vieno iš „Fanshawe“ bendruomenės partnerių mitybos ir maisto paslaugų valdymo grupėje;
- Kreipkitės į tokias galimybes kaip CSNM Nacionalinė stipendijų programa, kuria Fanshawe didžiuojasi galėdamas pasidalinti turėdamas tris nacionalinių apdovanojimų nugalėtojus;
- Tęskite laipsnį, jei pasirenkate, naudodamiesi „ Pathways galimybėmis, įskaitant Brešos universiteto koledžo apdovanojimus „Mitybos ir dietetikos specializacija“, reikalingą norint pateikti registruotą dietologų praktiką;
- Toliau mokykitės, žinodamas, kad baigsite mokslus, pasirengęs atlikti papildomus Kanados sertifikatus, kuriuos galite gauti maisto ir mitybos pramonėje.
Kita informacija
- Mitybos ir maisto paslaugų valdymo programą yra akreditavusi Kanados mitybos valdymo draugija (CSNM). Absolventai gali gauti CSNM profesinę narystę sėkmingai baigus programą (www.csnm.ca). Įrodyta, kad narystė CSNM yra būtina sąlyga sveikatos priežiūros maisto paslaugų sektoriuje.
- Sėkmingai baigę Mitybos ir maisto paslaugų valdymo programos 1 ir 2 lygius, studentai gaus Ontarijo koledžo kulinarinių įgūdžių pažymėjimą.
Mokymosi rezultatai
Absolventas patikimai įrodė gebėjimą
- planuokite meniu atsižvelgdami į mitybos, mitybos ir medicinos poreikius, kultūrinius ir religinius reikalavimus bei asmenines klientų pageidavimus.
- valdyti maisto tvarkymą, paruošimą ir aptarnavimą, siekiant užtikrinti, kad būtų laikomasi atitinkamų teisės aktų, politikos, procedūrų ir pramonės geriausios praktikos sveikatos, saugos, sanitarijos, kokybės užtikrinimo ir klientų pasitenkinimo klausimais.
- valdyti įvairių klientų sveikatos priežiūros ir kitų maisto paslaugų įstaigų mitybos poreikius bendradarbiaujant su sveikatos priežiūros specialistais arba jiems vadovaujant.
- remti kitus profesionaliai ir etiškai dirbti pagal pramonės, organizacijos ir teisinius standartus.
- stebėti atitinkamas vietines, nacionalines ir pasaulines tendencijas, atsirandančias technologijas, teisės aktų pakeitimus ir geriausią praktiką, siekiant pagerinti darbo rezultatus ir informuoti apie maisto ir mitybos paslaugų valdymą ir teikimą.
- teikti klientų aptarnavimą, kuris numato, atitinka ir (arba) viršija individualius lūkesčius ir atitinka organizacijos standartus ir tikslus.
- prisidėti prie skyriaus darbuotojų samdymo, instruktavimo, mokymo, planavimo, priežiūros ir veiklos valdymo, atsižvelgiant į žmogiškuosius išteklius, darbo santykius, sveikatos ir saugos darbe bei pramonės gerąją patirtį.
- taikyti pramonės gerąją patirtį, finansinius apribojimus ir socialinės atsakomybės bei aplinkos tvarumo principus valdant atsargas ir įsigyjant prekes bei paslaugas.
- prisidėti prie maisto ir mitybos paslaugų ir operacijų analizės bei pokyčių įgyvendinimo ir vertinimo, kad būtų palaikomas nuolatinis tobulėjimas.
- prisidėti planuojant ir administruojant biudžetus, atitinkančius organizacijos tikslus ir teisinius reikalavimus mitybos ir maisto paslaugų departamentams.
- pasirinkti ir naudoti informacines bei konkrečiai pramonei skirtas technologijas, siekiant pagerinti individualų darbą ir valdyti bei teikti maisto ir mitybos paslaugas.
- skatinti maisto ir mitybos paslaugas bei sveiką gyvenimo būdą, siekiant paremti rinkodaros planus ir bendrą klientų gerovę.
Programos Pathways
Mitybos ir dietologijos specializacija Brešos universiteto kolegijoje, Vakarų universitete
Kursai
1 lygis
Imtis visų šių privalomų kursų:
- FDMG-1113 Maisto ruošimas 1 4
- FDMG-1104 pagrindinės žinios apie kulinariją 3
- BAKE-1021 Kepkite praktiškai 1 4
- BAKE-1002 kepimo teorija 1
- DEVL-1049 2 pasirengimas karjerai
- WRIT-1042 Priežastis ir rašymas 1-turizmas / svetingumas 3
- MATH-1210 Matematika svetingumui 2
- NUTR-1018 Mityba - įvadas 2
2 lygis
Bendrasis ugdymas - pasirenkamas 3 kreditų pasirenkamasis bendrojo ugdymo kursas.
Imtis visų šių privalomų kursų:
- FDMG-3043 Maisto ruošimas 2
- FDMG-3044 Garde Manger 2
- FDMG-1064 Pirkimas ir meniu planavimas 2
- COMM-3080 Turizmo ir svetingumo komitetas 3
- ANTH-1012 kultūrinė antropologija 3
- FDMG-1114 restorano gamyba 1 3
3 lygis - eksternas
Atlikite šiuos privalomus kursus:
NUTR-1015 lauko išdėstymas 4.8
4 lygis
Išklausykite visus šiuos privalomus kursus
(MINIMALI C KLASĖ):
- ANTH-1002 Šiuolaikinės gastronomijos antropologija 3
- NUTR-1011 Maisto ir mitybos mokslas 3
- 2. NUTR-1012 fiziologija ir įprasta mityba
- ACCT-1104 apskaitos pagrindai 3
- NUTR-1013 klinikinė dokumentacija 2
- NUTR-1014 terapinė mityba 2
- HOSP-1013 Santykiai su darbuotojais 3
- NUTR-3008 praktinė mitybos terapija
5 lygis
Išklausykite visus šiuos privalomus kursus
(Minimalus C laipsnis):
- NUTR-3004 klinikinė paskirtis 4.8
- MKTG-3041 Rinkodaros mityba 3
- FDMG-5018 Auditas ir atitiktis 3
- FINA-3038 Maisto ir mitybos valdymo finansai 3
- Mitybos patikra NUTR-3006
- MGMT-3099 Įrenginių valdymas 3
Bendrasis ugdymas - pasirenkamieji
Imkitės 3 bendrojo ugdymo kreditų - paprastai imami 2 lygyje
Programos rezidentūra
Studentai turi baigti mažiausiai 21 kreditą šioje programoje Fanshawe College kad atitiktų programos rezidentūros reikalavimus ir baigtų šią programą
Priėmimo sąlygos
OSSD su universiteto (U) koledžo (C) kursais,
Universiteto / kolegijos (M) arba „Open“ (O) srautas su:
- Bet koks 12 klasė anglų (C) arba (U)
- Bet kuri 11 klasės matematika * (C), (U) arba (M)
arba
Akademinio ir karjeros įėjimo liudijimas (ACE)
arba
Ontarijo vidurinės mokyklos atitikties pažymėjimas (GED) ir:
Bet kuri 11 klasės matematika * (C), (U) arba (M)
arba
- Brandus pareiškėjas, stovintis reikiamuose aukščiau nurodytuose kursuose
Pastaba:
* Stojantieji, kuriems trūksta reikiamos matematikos, vis tiek gali gauti teisę į priėmimą, atlikę atitinkamą ankstesnį atnaujinimą.
Anglų kalbos reikalavimai
Kandidatai, kurių gimtoji kalba nėra anglų, turės įrodyti anglų kalbos mokėjimą vienu iš šių būdų:
- 12 laipsnio „College Stream“ arba „University Stream“ anglų kalbos kreditas iš Ontario vidurinės mokyklos arba lygiavertės, priklausomai nuo programos priėmimo sąlygų
- Anglų kalbos kaip užsienio kalbos (TOEFL) testas, kurio internetinis testas (iBT) turi ne mažiau kaip 79 balus, su testo rezultatais per pastaruosius dvejus metus
- Tarptautinė anglų kalbos testavimo sistema (IELTS). Akademinis testas, kurio bendras rezultatas yra 6,0, bet kurio balas yra ne mažesnis kaip 5,5, bet kurioje iš keturių juostų, testo rezultatai per pastaruosius dvejus metus.
- Kanados akademinės anglų kalbos (CAEL) testas, kurio bendras balas yra 60, bet ne daugiau kaip 50 balų bet kurioje iš keturių grupių, bandymų rezultatai per pastaruosius dvejus metus
- „Pearson Test of English Academic“ (PTE), turintis ne mažiau kaip 53 balus, o per pastaruosius dvejus metus - testų rezultatai
- Kembridžo anglų kalbos testas (FCE / CAE / CPE), kurio bendras rezultatas - 169 Kembridžo anglų kalbos skalė, be kalbos įgūdžių mažiau nei 162, bandymų rezultatai per pastaruosius dvejus metus
- Anglų kalbos vertinimas (ELE) Fanshawe College turintis ne mažiau kaip 70% visų testo skyrių, o paskutinių dviejų metų bandymų rezultatai
- Fanshawe College ESL4 / GAP5“ studentai: minimalus 80% lygis ESL4 / GAP5 8 lygmenyje, 75% ESL4 / GAP5 9 lygmenyje arba 70% ESL4 / GAP5 10 lygmenyje
Rekomenduojamas akademinis pasirengimas
- 11 laipsnio maistas ir kultūra (M)
- 12 laipsnio mityba ir sveikata (C)
- 11 arba 12 laipsnio chemija (C) arba (U)
- 11 arba 12 laipsnio biologija (C) arba (U)
- 11 ir 12 klasės svetingumas ir turizmas (C)
- Bet koks 11 arba 12 laipsnio verslumas (C) arba (O)
- 11 klasė Informacinės ir komunikacinės technologijos: skaitmeninė aplinka (O) arba 12 klasė Informacijos ir ryšių technologijos: multimedijos sprendimai (C)
- 12 lygio finansinės apskaitos principai (M)
- 12 klasė Verslo ir technologijų komunikacija (O)
- Akademinis ir karjeros priėmimo pažymėjimas (AK): Verslo arba techninės matematikos kursai ir Kompiuterinių įgūdžių kursai
Rekomenduojamas asmeninis paruošimas
- Domėjimasis mityba ir sveikata
- Susidomėjimas maisto ruošimu ir aptarnavimu lankantis institucinėse maitinimo įstaigų aplinkose
- Susidomėjimas kitų šalių maisto produktais ir papročiais
- Plėtoti vadovavimo įgūdžius
- Žmogus, įžengęs į šią sritį, turėtų būti atsakingas, mielas ir džiaugtis darbu su žmonėmis sudėtingoje pramonėje
- Sėkmingi asmenys yra orientuoti į detales ir geri komandos žaidėjai
Išplėstinis stovėjimas
Pareiškėjai gali kreiptis dėl aukštesnės kvalifikacijos, remdamiesi ankstesniais akademiniais pasiekimais kitoje institucijoje ir (arba) išankstinio mokymosi vertinimo ir pripažinimo (PLAR). Išplėstinė padėtis suteikia pareiškėjui teisę tiesiogiai atvykti į antrąjį ar aukštesnį programos lygį.
Pareiškėjo atrankos kriterijai
Jei reikalavimus atitinkančių pareiškėjų skaičius viršija turimas vietas programoje, pareiškėjo atrankos kriterijai bus:
- Pirmenybė nuolatiniams Ontarijo gyventojams
- Paraiškos gavimas iki vasario 1 d. (Po šios datos „ Fanshawe College kandidatus svarstys pagal „pirmas atėjai, pirmas gavęs“ principą, kol programa bus užpildyta.
- Priėmimo reikalavimų pasiekimas
Priėmimo reikalavimai
Programai taikomi šie punktai:
- Reikalingi geros sveikatos įrodymai - būtina atlikti imunizaciją
- Policijos įrašų tikrinimas ir pažeidžiamų sektorių atranka, įskaitant pasmerktos seksualinių nusikaltėlių duomenų bazės patikrinimą
- Galiojantis saugaus maisto tvarkytojų sertifikatas
- Dviejų etapų tuberkuliozės testavimas
Karjeros galimybės
- Mitybos vadybininkas
- Maisto paslaugų vadovas
- Dietologai / asistentas
- Maitinimo tarnybos komandos narys, pvz., Virėjas ar maisto tiekimo darbuotojas
- Dietos vadovas / skyriaus vadovas
- Maisto ir mitybos vadybininkas
Galerija
Priėmimai
Studijų programa
Kursai
1 lygis
Išklausykite visus šiuos privalomus kursus:
- FDMG-1113 ---- Maisto ruošimas 1
- FDMG-1104 ---- Pagrindinės kulinarijos žinios
- BAKE-1021 ---- Praktinis kepimas 1
- BAKE-1002 ---- Kepimo teorija
- DEVL-1049 ---- Pasiruošimas karjerai
- WRIT-1042 ---- Priežastis ir rašymas 1 - Turizmas / svetingumas
- MATH-1210 ---- Svetingumo matematika
- NUTR-1018 ---- Mitybos įvadas
2 lygis
Bendrasis ugdymas – Išklausykite 3 kreditų bendrojo lavinimo pasirenkamąjį kursą.
Išklausykite visus šiuos privalomus kursus:
- FDMG-3043 ---- Maisto ruošimas 2
- FDMG-3044 ---- Garde Manger
- FDMG-1064 ---- Pirkimas ir meniu planavimas
- COMM-3080 ---- Turizmo ir svetingumo komunikacija
- ANTH-1012 ---- Kultūrinė antropologija
- FDMG-1146 ---- Maisto paslaugų gamyba
3 lygis – stažuotė
Išklausykite šiuos privalomus kursus:
- NUTR-1015 ---- Lauko išdėstymas
4 lygis
Išklausykite visus šiuos privalomus kursus
(minimalus C klasė):
- ANTH-1002 ---- Šiuolaikinės gastronomijos antropologija
- NUTR-1011 ---- Maisto ir mitybos mokslas
- NUTR-1012 ---- Fiziologija ir normali mityba
- ACCT-1104 ---- Buhalterinės apskaitos pagrindai
- NUTR-1013 ---- Klinikinė dokumentacija
- NUTR-1014 ---- Terapinė mityba
- HOSP-1013 ---- Santykiai su darbuotojais
- NUTR-3008 ---- Praktinė mitybos terapija
5 lygis
Išklausykite visus šiuos privalomus kursus
(minimalus C klasė):
- FLDP-3049 ---- Mitybos praktikumas
- MKTG-3041 ---- Marketingo mityba
- FDMG-5018 ---- Auditas ir atitiktis
- FINA-3038 ---- Maisto ir mitybos valdymo finansai
- NUTR-3006 ---- Mitybos patikra
- MGMT-3099 ---- Patalpų valdymas
Bendrasis išsilavinimas – pasirenkamieji dalykai
Paimkite 3 bendrojo lavinimo kreditus – paprastai imamas 2 lygiu
Programa „Rezidencija“.
Studentai turi įgyti mažiausiai 21 kreditą šioje programoje Fanshawe College , kad atitiktų programos rezidencijos reikalavimą ir baigtų šią programą
Programos rezultatas
Absolventas patikimai įrodė gebėjimą
- sudaryti meniu, kad atitiktų mitybos, mitybos ir medicininius poreikius, kultūrinius ir religinius reikalavimus bei asmeninius klientų pageidavimus.
- valdyti maisto tvarkymą, ruošimą ir aptarnavimą, kad būtų laikomasi atitinkamų teisės aktų, politikos, procedūrų ir geriausios pramonės praktikos sveikatos, saugos, sanitarijos, kokybės užtikrinimo ir klientų pasitenkinimo srityse.
- valdyti įvairių klientų mitybos poreikius sveikatos priežiūros ir kitose maitinimo įstaigose bendradarbiaujant su sveikatos priežiūros specialistais arba jiems vadovaujant.
- padėti kitiems dirbti profesionaliai ir etiškai pagal pramonės, organizacijos ir teisinius standartus.
- stebėti atitinkamas vietines, nacionalines ir pasaulines tendencijas, naujų technologijų teisės aktų pakeitimus ir geriausią praktiką, siekiant pagerinti darbo rezultatus ir informuoti apie maisto ir mitybos paslaugų valdymą bei teikimą.
- teikti klientų aptarnavimą, kuris numato, atitinka ir (arba) viršija individualius lūkesčius ir atitinka organizacijos standartus bei tikslus.
- prisidėti prie skyriaus darbuotojų samdymo, instruktavimo, mokymo, tvarkaraščių sudarymo, priežiūros ir veiklos valdymo pagal žmogiškuosius išteklius, darbo santykius, darbo saugą ir saugą bei geriausią pramonės praktiką.
- taikyti geriausią pramonės praktiką, finansinius apribojimus ir socialinės atsakomybės bei aplinkos tvarumo principus atsargų valdymui ir prekių bei paslaugų pirkimui.
- prisidėti prie maisto ir mitybos paslaugų ir operacijų analizės bei pokyčių įgyvendinimo ir vertinimo, palaikyti nuolatinį tobulėjimą.
- prisidėti planuojant ir administruojant biudžetus, atitinkančius organizacijos tikslus ir teisės aktų reikalavimus mitybos ir maitinimo paslaugų skyriams.
- pasirinkti ir naudoti informacines ir konkrečios pramonės šakos technologijas, kad pagerintų individualų darbo efektyvumą ir maisto bei mitybos paslaugų valdymą ir teikimą.
- skatinti maisto ir mitybos paslaugas bei sveiką gyvenseną, siekiant paremti rinkodaros planus ir bendrą klientų gerovę.
KARJEROS GALIMYBĖS
„Fanshawe“ mitybos ir maitinimo paslaugų valdymo programos absolventai gali susirasti darbą įvairiose aplinkose, įskaitant sveikatos priežiūros įstaigas, ilgalaikę priežiūrą, senatvės namus, ligonines, pataisos įstaigas, vaikų darželius, oro linijų maitinimo paslaugas, bendruomenės ir vyriausybines agentūras, maitinimo paslaugas, mokyklos / kolegijos / universitetai, maitinimo paslaugų pardavimas ir svetingumo pramonė. Jie gali siekti įvairių profesijų, įskaitant:
- mitybos specialistas
- mitybos vadovas
- maitinimo paslaugų prižiūrėtojas
- Dietos prižiūrėtojas
- dietologas/asistentas
- virėjas ar maitinimo paslaugų darbuotojas
- mitybos vadovas / skyriaus vedėjas
- maisto ir mitybos vadovas
- maitinimo paslaugų ar pagalbinių paslaugų direktorius
- maitinimo paslaugų direktoriaus pavaduotojas
- pagalbos paslaugų vadovas
- maitinimo paslaugų skyriaus vadovas
- Maisto aptarnavimo patarėjas
Štai keletas „Fanshawe“ mitybos ir maisto paslaugų valdymo programos absolventų karjeros galimybių pavyzdžių:
Maisto paslaugų direktoriaus padėjėja
Užtikrina, kad būtų laikomasi kiekvieno gyventojo mitybos ir mitybos poreikių bei būtų atliekami reguliarūs vertinimai.
Dietos pagalbininkas
Atsakingas už maitinimo / maitinimo paslaugų paruošimą, aptarnavimą ir valymą.
Maisto tarnybos vadovas
Sukurkite ir vykdykite maitinimo paslaugų programą, kurią sudaro patrauklūs ir maistingi patiekalai, atitinkantys atskirų klientų mitybos poreikius.
Studentų atsiliepimai
English Language Requirements
Patvirtinkite savo anglų kalbos žinias atlikdami „Duolingo“ anglų kalbos testą! DET yra patogus, greitas ir prieinamas internetinis anglų kalbos testas, priimtas daugiau nei 4000 universitetų (tokių kaip šis) visame pasaulyje.
Apie Mokyklą
Klausimai
Panašūs kursai
Mitybos ir maitinimo paslaugų vadybos diplomas
- Toronto, Kanada
Maisto ir svetingumo vadybos taikomųjų mokslų docentas (universitetas)
- Dallas, Jungtinės Amerikos Valstijos